Skriv dina drömmar i ditt CV

Idag en nödvändighet


skrivet den 21 jun av Admin, klockan:09:50
Söka jobb idag är inte som det var en gång. Jag minns min första anställningsintervju inför ett sommarjobb på bokhörnan i Kalmar 1983. Jag hade läst Distribution och Kontorslinjen och tagit studenten för på den tiden fanns det tvååriga gymnasieutbildningar och sökte jobbet där. Helt oförutsett gick jag dit och träffade föreståndaren, han i sitt vita skägg och förklarade kort vad jag hade läst och vad jag kunde. Med en beskedlig framtoning och ständiga försök att undvika att lägga för mycket kraft på detta skägg tittade jag mest ner på golvet. När jag stängt dörren hade jag fått beskedet att jag fått jobbet i kassan. Då för snart 30 år sedan räckte det tydligen. Idag är det av självklara skäl lite andra förutsättningar och oavsett ålder eller typ av jobb måste man ha en färdig CV eller Curriculum vitae som förkortningen betyder. Alla typer av färdigheter och personlig kunskap ska redovisas för att man överhuvudtaget ska vara aktuell för dagens arbetsmarknad. En nödvändighet som vi nyutexaminerade slapp som var unga på 80-talet, men idag ett tvång för alla som ska göra en platsansökan.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt